donderdag 1 juni 2017

KAMP C blog

Op 5 mei zijn we met een paar klassen KAMP C gaan bezoeken.Hieronder een kleine blog over wat we hebben gedaan.


De dag begon toen de bus ons bracht richting Westerlo, waar KAMP C ons staat te wachten.
Eens we er waren, kregen we allereerst een video te zien over de opwarming van de Aarde.
Toen de videofragment beƫindigd was kon de rondleiding beginnen. Onze groep begon bij het onderdeel waar je verschillende soorten ramen leerde kennen en welke de beste waren om te gebruiken. Wat ook opvallend was, was dat er een kapelletje in het midden van het gebouw stond.
Het dateert van de Eerste Wereldoorlog van de Engelsen. Wat ook opvallend is, is dat het schuin staat tegenover het gebouw. Dat komt omdat het naar het zuiden gebouwd is. Zo komt er meer licht van de Zon binnengevallen. We gaan naar buiten. Daar bespraken we de zonnepanelen,

het groendak en de zonneweringen. We wandelden verder tot we aan bij 'Casana'. Dat is een hut die bijna volledig uit recycleerbare materialen bestaat. Vervolgens gingen we naar de blokhut. Daar kwam je van alles te weten over isolatie, kouwdebruggen en soorten isolerende ramen. Er stond ook een grote infrarood camera waarmee ze ook kunnen opsporen waar koudebruggen zijn. Ten slotte gingen we naar de schuur. Daar was alle info over waterverbruik en lampen. Er stond onder andere een grote lat waarmee je kon zien hoeveel water je verbruikt zoals douches, lekkende kranen en toiletten en zo van die dingen. 

Daarna aten we lekkere bokes en vertrokken we naar Aquafin.

Mathias Daems en Nick Kokkinogenis

























Geen opmerkingen:

Een reactie posten